LEVEN Oprechtheid

“Oprechtheid is een manier van leven, het maakt je puur en eerlijk. Het voelt als een natuurlijke manier van zijn”

“Eerlijkheid duurt het langst” wordt in onze cultuur meegegeven. En toch dienen we dieper te graven naar de echtheid hiervan, heb ik ervaren.
Door mezelf regelmatig de vraag te stellen “is dit werkelijk zo?” “Is dit echt wel de waarheid?”

Alleen in eerlijkheid openbaart de waarheid zich.

Soms zijn kleine details zo bepalend in ons leven, sommige van deze details zijn ons tot waarheid verworden en zijn het in de wortel niet echt.
Waarheid voor mij is datgene waar ik mezelf echt goed bij voel, wat voedend voor me is, wat troost en omhulling voor me is.

Tot die waarheid voor mezelf ben ik gekomen door mezelf in eerlijkheid te ontrafelen. Luister vooral goed bij jezelf. Wat goed voor je voelt en je innerlijke rust laat ervaren, dat is oprechtheid.

Dualiteit van het aards leven

Liefde is een draagkracht in vreugde en verdriet.

Wat je ook denk, we hebben allen dezelfde weg af te leggen. De weg naar werkelijk geluk, innerlijke rust en tevredenheid. Elk heeft zijn levensvraagstukken op te lossen. “Elk huisje heeft zijn kruisje”.

De enige verandering die jij in de wereld teweeg kan brengen is de beweging die jij naar jezelf maakt. Hoe ga jij om met de licht en schaduwkanten van het leven? Laat je je verdrinken in haar schaduwzijde? Laat je jezelf zweven door continue in hoge sferen te vertoeven? Leef je bewust ten volle je vreugde en genot ervaring, het schaduwstuk verstoppend, vergetend of ontbrekend?

Ten volle leven vraagt een volledige overgave aan alles wat is, zowel in schaduw als licht. Open staan voor het volle potentieel schenkt je dan ook een totaalbeeld van wie jij werkelijk bent en dit brengt je bij je innerlijke tevredenheid en vrede.

Jezelf bevrijden

Jezelf bevrijden kan je wanneer je de ketenen kan waarnemen die je gevangen houden. Wanneer je getuige leert zijn van jezelf kan je zorg dragen voor je verwondingen.

Het leven zelf spiegelt je in alles en iedereen rondom jou waar je verwondingen en beperkingen liggen die je gevangen houden. Jezelf bevrijden kan je als levensopdracht zien.

Het is best wel een opgave om die beweging te maken. Het lijkt zoveel logischer dat je buurman, partner, vriendin, werkmakker, baas, dokter, kinderen, collega’s, schoonmoeder, broers of zussen …. verantwoordelijkheid zijn voor je ongelukkig voelen.

Ga stap voor stap in elke ontmoeting. Soms krijg je pas inzichten na de ontmoeting, omdat die daarna even door je denken rolt, leer daar uit voor een volgende ontmoeting. Leer de juiste vragen te stellen die jou voelen verder ophelderen en uitzuiveren naar jou waarheid.

Je denken voorbij, openbaart zich een ander bewustzijn.

Het hoofd in zijn denken zit altijd klaar met antwoorden, dit hebben we geleerd in onze opvoeding.

In het keerpunt schept stilte en vertraging ruimte om je voelend weten geboren te laten worden. Ergens maken we allen regelmatig intuïtief gebruik van dit oeroude innerlijk weten.

In je levensstroming betekent dat je je overgeeft aan dit innerlijke weten, dat je vertrouwen schenkt aan jezelf. Het leven zelf heeft het goed met je voor, in elk moment wordt er zorg van je gedragen. Durf je je over te geven aan je levensstroming? Beetje bij beetje vertrouwen schenkt je beetje bij beetje inzicht in het werkelijke leven. ----------------------------------------

Eenheidservaring in je levens bewustwording

Durven vertrouwen, vraagt vertrouwen en durf. Wie durft zich te gooien in een woelige zee? En wanneer je durft zal je ervaren dat je gedragen wordt. Dat alles met mekaar in verbinding is. Dat we samen het leven dragen. Dat onze kinderen, onze ouders, onze zussen en broers,… meer dan we ons ooit met ons denken kunnen voorstellen, verbonden zijn. Dat liefde is in oneindigheid.

Sleutel :

Maak tijd voor jezelf, koppel regelmatig eens los van al je netwerkverbindingen computer, telefoons,… alsook in je mind. Ga zitten in de natuur gebruik je zintuigen: luister naar de geluiden rondom jou, voel, ruik, proef,… neem waar wat er is en neem waar wat het met je doet.

Wens je ondersteuning? Voel je vrij contact met me op te nemen.