STERVEN Ondernemen

“Sterf bewust: durf de dood in de ogen te kijken.”

Neem je leven hier en nu in handen. Doe wat je wil doen, maak keuzes.
Spreek uit en geef vorm aan je leven zoals het jou gelukkig maakt.
Leef je leven.
Laat je ondersteunen met rituelen die waarheid bekrachtigen.
Maak afscheid nemen bespreekbaar.
Verdriet delen versterkt mekaar.

Neem je stervensfase als deel van je leven in eigen handen!

Een mooi verhaal werd me onlangs verteld: Samen hebben we met onze dierbare rond het bed gezeten. Verhalen verteld uit het verleden, dingen benoemd rond het komende afscheid. Samen hebben we de doodskist versierd, iedereen mocht er iets inschrijven of tekenen. De doodskist stond daarna bij ons in het atelier, tot het zover was. Dit afscheid hebben we samen gedragen. Het was zwaar maar tegelijk voedend, verbindend.

Dit is een mooi verhaal maar niet iedereen is hier klaar voor om dit alles te doen. Je kan mensen uitnodigen, er kunnen zoveel kleine dingen gebeuren die voor elkeen troostend zijn vooral samen in oprechtheid dingen benoemen zoals ze zijn.

Wat is jou levensstroming hier en nu?

Kan je eerlijk zijn? Naar jezelf? Kan je het uitspreken voor jezelf? Kan je het uitspreken naar je dierbaren? Kan je benoemen wat je nodig hebt om gelukkig te zijn om je goed of beter te voelen in de situatie zoals ze nu is?

Fysieke beleving van je persoonlijke levensstroming

Durf te voelen in je lijf. Nijpt het in je keel? Snijdt het in je hart? Voel je een brok in je keel? Voel je een knoop in je maag? Heb je buikkrampen? Voel je onrust in je benen?

Sleutel:

Durf te voelen in je lijf datgene wat er is. Durf je waarheid onder ogen te komen.

Wens je ondersteuning? Voel je vrij contact met me op te nemen.